Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΔΗΛΩΝΕΙ ΠΑΡΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2010 Ο ΖΟΥΠΗΣ


Δεν πάει άλλο με το τέλμα και την στασιμότητα στο Κερατσίνι
Συνέντευξη εφ’ολης της ύλης του Ζαχαρία Ζούπη για τα τεκταινόμενα στο Κερατσίνι

Με μια συνέντευξη εφ’ολης της ύλης στην εφημερίδα «ΠΡΩΤΟ ΦΥΛΛΟ’ για τα τεκταινόμενα στο Κερατσίνι, ο Ζαχαρίας Ζούπης , ασκεί δριμύτατη κριτική στον Δήμαρχο Φώτη Μελά και δηλώνει προσωπικά έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Πολύ χαρακτηριστικά σημειώνει : «Προσωπικά είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου. Πρέπει δε να σας πω ότι είμαι προσωπικά, πολιτικά, συλλογικά, παραταξιακά έτοιμος και αισιόδοξος. Και όχι μόνο αυτό. Πιστεύω ότι μπορώ να ηγηθώ μιας μεγάλης προσπάθειας για να μπει το Κερατσίνι σε μια νέα εποχή. Μπορώ να ηγηθώ, να οδηγήσω στην νίκη να ενώσω διαφορετικές δυνάμεις και να διοικήσω σωστά τον Δήμο».
Ο κ Ζαχαρίας Ζούπης αναφερόμενος στην πρώτη διετία της σημερινής Δημοτικής Αρχής, πολύ δεικτικά τονίζει : «Αυτή η Δημοτική Αρχή είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ο κ Μελάς είναι πολύ χειρότερος την τελευταία διετία, ακόμα και σε σχέση με την πρώτη τετραετία του. Ο λαϊκισμός, η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο εμπαιγμός και η παραπληροφόρηση των πολιτών, η αναποτελεσματικότητα, η απουσία στοιχειώδους έργου είναι βασικά στοιχεία αυτής της διετίας. Ουσιαστικά το μόνο έργο που υλοποιείται αυτή την στιγμή είναι η Ανάπλαση της Π. Τσαλδάρη, έργο όμως που υλοποιεί η Νομαρχία Πειραιά, με την Δημοτική Αρχή μάλιστα, να αρνείται να είναι εντάξει με τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Αρνείται να καταβάλει το 1 εκατομ ευρώ που αντιστοιχεί στον Δήμο. Τίποτε άλλο δεν προχωράει. Δεν προχωράνε ούτε έργα που είχαν προετοιμαστεί επί της θητείας του κ. Σαράφογλου. Το Κέντρο Υγείας χάνεται, η συζήτηση για την αξιοποίησή του «οικοπέδου Καχραμάνογλου» και της ΝΑΦΘΑ έχει παγώσει. Δυο χρόνια δεν έχουν πραγματοποιηθεί έργα συντήρησης των σχολείων, ενώ έχουν παρακρατηθεί περίπου 500.000 ευρώ που δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για συντηρήσεις σχολείων. Οι Υπηρεσίες έχουν αποδιαρθρωθεί, ενώ παρά την γκρίνια για οικονομικά προβλήματα έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 250 προσλήψεις. Το πάρκινγκ της Πλατείας Κύπρου δεν έχει προχωρήσει. Θα μπορούσε να αναφερθεί κάποιος σε πολλά. Πάντως με τέσσερις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε τι γίνεται αυτή την περίοδο στο Κερατσίνι : αδυναμία- αναποτελεσματικότητα- αδιαφάνεια-τέλμα.
Απαντώντας στην πρόσφατη δήλωση του Κανέλου Λάλου, ότι θέλει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος το 2010 σημειώνει : «Ο Κανέλος θεωρεί ότι μπορεί να πρέπει να είναι υποψήφιος Δήμαρχος και το δήλωσε δημόσια. Δικαίωμά του. Ήλπιζα πάντως, ότι μια σειρά έμπειρα και παλιά στελέχη θα άνοιγαν το δρόμο σε νέες λύσεις, νέες καταστάσεις, νέα πρόσωπα. Φαίνεται όμως ότι τέτοιες σκέψεις φυσιολογικές για όλες τις χώρες του πλανήτη είναι εξωπραγματικές για το ξεπερασμένο πολιτικό σύστημά μας. Από εκεί και πέρα όλοι έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου του ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ με την σειρά του να δει ποιες λύσεις ταιριάζουν στο νέο, σύγχρονο προφίλ που θέλει να οικοδομήσει.
Στεκόμενος στις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και τις δικές του επιλογές ενόψει του 2010 επισημαίνει : « Το ΠΑΣΟΚ επωμίζεται μεγάλες ευθύνες και πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θέλει : Κατά τη γνώμη μου, αν θέλει να συμβάλει σε θετικές λύσεις, πρέπει :
- Να στηρίξει νέα υποψηφιότητα που θα συνδυάζει διοικητική ικανότητα, διανοητική φρεσκάδα και ορμή να προχωρήσει.
- Να ξεφύγει από μια αντίληψη λειτουργίας που ταιριάζει σε λειτουργία «Ομοσπονδίας κομματαρχών και συνήθως υπόπτων που θέλουν να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι». Έτσι κι αλλιώς, σας πληροφορώ ότι οι παλιές κραταιές ομάδες δεν υπάρχουν πια.
- Να προωθήσει μια αντίληψη ριζικής ανανέωσης του ψηφοδελτίου. Να επεξεργαστεί σύγχρονες προγραμματικές απόψεις για την ανάπτυξη του Κερατσινίου.
- Να τηρήσει μια ανοικτή τακτική συνεργασιών με όλες τις δυνάμεις του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, με όλες τις δυνάμεις που είναι πεισμένες ότι δεν πάει άλλο με το τέλμα και τη μιζέρια.
Μόνο έτσι θα υπάρχει ήττα της Διοίκησης και αντίληψης Μελά το 2010, αλλά και ήττα κάθε παρεμφερούς υποψηφιότητας που όπως και να πλασάρεται δεν διαφέρει πολύ. Μόνον έτσι θα υπάρχει νίκη, είσοδος σε νέα εποχή, νέο ξεκίνημα. Προσωπικά είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου. Πρέπει δεν να σας πω ότι είμαι προσωπικά, πολιτικά, συλλογικά, παραταξιακά έτοιμος και αισιόδοξος. Και όχι μόνο αυτό. Πιστεύω ότι μπορώ να ηγηθώ μιας μεγάλης προσπάθειας για να μπει το Κερατσίνι σε μια νέα εποχή. Μπορώ να ηγηθώ, να οδηγήσω στην νίκη να ενώσω διαφορετικές δυνάμεις και να διοικήσω σωστά τον Δήμο.
Αφού ασκεί δε δε δρυμύτατη κριτική στην τακτική του Λουκά Τζανή, τακτική που πριμοδότησε ανοικτά τον Φώτη Μελά στις εκλογές του 2006, απευθύνει το εξής ερώτημα : «Με τον κ. Τζανή συν λειτουργήσαμε στην Διοίκηση του Δήμου. Θα περίμενα μεγαλύτερη σαφήνεια στο στίγμα των πρωτοβουλιών του και μεγαλύτερη ειλικρίνεια. Προσωπικά συνεχίζω να τον θέλω ενταγμένο σε μια κοινή προσπάθεια και όχι αφιονισμένο να θέλει να γίνει σόνι και καλά Δήμαρχος, που με τους σημερινούς συσχετισμούς δεν το βλέπω. Με την ευκαιρία δε, θα ήθελα να του απευθύνω μια ερώτηση : Λουκά, το 2006 υποτίθεται ότι κατέβηκες αυτόνομα γιατί είχες έντονες ενστάσεις προσωπικά με τον Χρήστο Σαλαλέ. Αν το 2010 το ΠΑΣΟΚ μέσα από τις οποιεσδήποτε διαδικασίες στηρίζει μια νέα υποψηφιότητα, εσύ γιατί θα συνεχίσεις την αυτόνομη πορεία σου σόνι και καλά;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου