Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στον Κορυδαλλό

Τα αποτελέσματα του προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Αθλη-τική Εντιμότητα στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης παρουσιάζει σε ημερίδα ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Αθλητικός Οργανισμός σε συνεργασία με το 2ο Γρα-φείο Β’ θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
Πάνω από 4000 μαθητές από τον περασμένο Ιανουάριο έως σήμερα συμμετείχαν και παρακολούθησαν διαλέξεις για θέματα ευ αγωνίζεσθαι, ντόπιγκ και σεβασμού στις αρχές και στους κανόνες του αθλητισμού για την ανάδειξη συμπεριφορών που αναπτύσσουν και αναδεικνύουν το «τίμιο παιχνίδι» εντός των αγωνιστικών χώρων.
Σε μια εποχή που κυριαρχεί η άποψη «Νικητής είναι ο πρώτος», αδιαφορώντας για τη συμμετοχή, το σεβασμό των αντιπάλων και των θεατών, πρωταγωνιστούν οι εικόνες βίας και επιθετικότητας, η εξαπάτηση των αρχών και των θεατών, η χρήση των αναβολικών, η καταπάτηση των ανθρώπινων αξιών και του πνεύματος του αθλητισμού, εκπονήθηκε το πρόγραμμα- σχέδιο δράσης για την ανάδειξη του fair play στο σχολικό περιβάλλον.
Η ημερίδα πραγματοποιείται τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, στις 6.30 το απόγευμα στην αίθουσα του κινηματογράφου «Σινέ Παράδεισος» (Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4).
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του θα παρουσιάσει ο ψυχολόγος- αθλητικός ψυχο-λόγος Ιωάννης Ζαρώτης, ενώ θα μιλήσουν η Σοφία Σακοράφα πρωταθλήτρια ακο-ντισμού και βουλευτής Β΄ Αθηνών, ο Γιώργος Μαυρωτάς Διεθνής Υδατοσφαιριστής και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ, καθώς και εκπρόσωπος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρί-γος. Θα χαιρετήσουν ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης και ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ανδρέας Καπιτσίνος.
«Όλοι όσοι έχουμε ζήσει συγκλονιστικές στιγμές στα γήπεδα είτε ως αθλούμενοι, είτε ως φίλαθλοι ξέρουμε ότι το «έντιμο παιχνίδι» προσφέρει πολλά όχι μόνο στον αθλητικό στίβο αλλά και στον κοινωνικό. Το πρόγραμμα για την Αθλητική Εντιμότητα έρχεται ως έκ-φρασης μιας συνολικής προσπάθειας του Δήμου μας να δημιουργήσουμε «αντισώματα» και να αναδείξουμε το «έντιμο» παιχνίδι που υπάρχει μεν στην κοινωνία μας αλλά «δεν φέρνει νούμερα» -σύμφωνα με την τηλεοπτική ορολογία- με αποτέλεσμα να μην υιοθε-τείται» τονίζει ανάμεσα σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κορυδαλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου