Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ ΕΝΑΣ ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ...

ΖΟΥΠΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Κερατσινίου,
πρώην Αντιδήμαρχος

ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Απάντηση του Δημοτικού Συμβούλου, π. Αντιδημάρχου Ζαχαρία Ζούπη σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ανεξάρτητος» της παράταξης του Δημάρχου Φώτη Μελά.



Ένα μήνα πριν, με ανοικτή επιστολή μου είχα θέσει τέσσερα βασικά ζητήματα στον Δήμαρχο Φώτη Μελά. Τα θέματα αυτά αφορούσαν:
• Το αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγηθεί το Κέντρο Υγείας, αφού ακόμα δεν έχουν εξασφαλιστεί ο χώρος για την κατασκευή του, η προσαρμοσμένη στον νέο χώρο Μελέτη και η χρηματοδότηση του έργου από το ΕΣΠΑ.!
• Το πρόβλημα που πάει να δημιουργηθεί με το έργο της Ανάπλασης της Π. Τσαλδάρη λόγω της ασυνέπειας του Δημάρχου ως προς την εξασφάλιση του 1 εκατομ ευρώ που οφείλει να καταθέσει ο Δήμος.
• Τα σχέδια που έχει-ή που μάλλον δεν έχει- η Δημοτική Αρχή για την αξιοποίηση του χώρου του πρώην εργοστασίου Καχραμάνογλου (που αποκτήθηκε από τον Δήμο επι Δημοτικής Αρχής Δημήτρη Σαράφογλου), αλλά και την αξιοποίηση της εγκαταλελειμμένης ΝΑΦΘΑ.
• Την αξιοποίηση 450.000 ευρώ που δόθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών για έργα συντήρησης των σχολικών μονάδων της πόλης, ποσόν που δόθηκε για άλλους σκοπούς!

Ένα μήνα μετά, ο Δήμαρχος Φώτης Μελάς αποφασίζει να απαντήσει και για να το κάνει, καταφεύγει σε ένα ντελίριο ανακριβειών, διαστρέβλωσης της αλήθειας, λαϊκισμού και ψευδολογίας. Ξεχνώντας ότι είναι Δήμαρχος επί 27 ολόκληρους μήνες, καταφεύγει σε μια ανεκδιήγητη επίθεση κατά της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής προσπαθώντας να αποποιηθεί των λαθών, της ολιγωρίας και της αδυναμίας του. Οι δήθεν απαντήσεις του αποτελούν –δυστυχώς για το Κερατσίνι-ομολογία αποτυχίας και πλήρους αδυναμίας διαχείρισης προβλημάτων. Πρόκειται για πολιτικά ασυνάρτητες και αστείες απαντήσεις που δείχνουν έλλειψη πολιτικής γενναιότητας, πλήρη απουσία προσανατολισμού- σχεδίου- ευθύνης.

Ο κύριος Μελάς μέσα από τις απαντήσεις του αποκαλύπτεται. Αποδεικνύει ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός.


• Για την ανάπλαση της Π. Τσαλδάρη, παραδέχεται ότι –δέκα μήνες μετά την έναρξη του έργου- δεν είχε σκεφτεί καν να δει και να προγραμματίσει πως θα αντιμετωπίσει την συμβατική υποχρέωση του Δήμου ύψους 1 εκατομ ευρώ. Παραδέχεται ότι είχε δηλώσει μέσα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι δεν θα πληρώσει το ποσόν αυτό, εμφανίζοντας ότι το σκέφτηκε «για το καλό του Δήμου»! Παραδέχεται ότι το έργο είχε σχεδιαστεί και δρομολογηθεί επί προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και καταφεύγει στο κωμικοτραγικό επιχείρημα ότι θα πρεπε από το 2006 να έχει εξασφαλιστεί το 1 εκατομ ευρώ από τον Δημήτρη Σαράφογλου, όταν το έργο ξεκίνησε να υλοποιείται τον Αύγουστο του 2008! Κατηγορεί ότι δεν έχουμε ηθικούς φραγμούς όσοι δημοτικοί σύμβουλοι έχουμε ζητήσει την οικονομική συνέπεια του Δήμου, ώστε να μην κινδυνεύσει το έργο. Εμφανίζεται ως διεκδικητικός Δήμαρχος που ήθελε να ζητήσει από την Νομαρχία να βάλει και το 1 εκατομ του Δήμου, όταν δεν έχει υποβάλει καν τέτοιο αίτημα προς την Νομαρχία!

Εν ολίγοις, επικίνδυνες αστειότητες. Επικίνδυνες κουβέντες τόσο για το έργο, όσο και το Κερατσίνι.

• Για το Κέντρο Υγείας καταφεύγει σε επιθέσεις κατά του Δημήτρη Σαράφογλου, δείχνοντας ότι δεν έχει να πει τίποτα το ουσιαστικό για τις προοπτικές αυτού του σημαντικού έργου. Φτάνει στο σημείο να δείχνει την άγνοιά του, εγκαλώντας τον Δημήτρη Σαράφογλου επειδή δεν κατασκεύασε το Κέντρο Υγείας όταν ήταν Πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΟΜ (1999-2002), όταν είναι τοις πάσι γνωστό ότι η πολιτική των Κέντρων Υγείων ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2002! Μάλιστα, ανακοινώθηκε τότε η κατασκευή 4 Κέντρων Υγείας Αστικού Τύπου στο Λεκανοπέδιο και με την παρέμβαση του Δημήτρη Σαράφογλου προβλέφτηκε η κατασκευή του ενός από τα τέσσερα Κέντρα στο Κερατσίνι. Ο κ. Μελάς δεν λέει τίποτα για τις δυο φιέστες που οργάνωσε με guest star τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τα χιλιάδες τεύχη του περιοδικού του Δήμου και της εφημερίδας της παράταξής του, για να μας πείσει ότι αρχίζει η οικοδόμηση του Κέντρου Υγείας. Ξεχνάει ότι σε συνέντευξή του τον Ιούλιο του 2008 δήλωνε ότι θα ξεκινήσει το έργο μέχρι τα τέλη του 2008.


Εν ολίγοις, παραδέχεται ότι δεν υπάρχει ακόμα ο χώρος, η επικαιροποιημένη μελέτη και η εξασφάλιση ένταξης του Κέντρου Υγείας στο ΕΣΠΑ, δηλαδή τα λεφτά.

• Για τον χώρο του πρώην Εργοστασίου Καχραμάνογλου κάνει την βαρυσήμαντη δήλωση : «Στόχος μας ήταν και είναι να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ακίνητο Καχραμάνογλου»! Από εκεί και πέρα απολύτως τίποτα! Με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζει και την αξιοποίηση της ΝΑΦΘΑ.

• Για τα 450.000 ευρώ που το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε στον Δήμο για συντήρηση σχολικών μονάδων, με πολύ αναλυτικό τρόπο εξηγεί…γιατί αυτό το ποσόν αξιοποιήθηκε αλλού, επαληθεύοντας τις καταγγελίες που έχουν γίνει.

Αυτή είναι η πολιτική του κ. Φώτη Μελά. Αυτά είναι τα «επιτεύγματα» της θητείας του ενώ διανύουμε τον τρίτο χρόνο της. Ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι μπορεί να περιμένει απ’αυτόν τον Δήμαρχο και απ’αυτή την Δημοτική Αρχή. Ευτυχώς η κλεψύδρα έχει αναποδογυρίσει. Ο χρόνος μέχρι τις εκλογές του 2010 μετράει αντίστροφα. Ευτυχώς , γιατί δεν πάει άλλο. Χρειάζεται επειγόντως μια άλλη Δημοτική Αρχή, μια Δημοτική Αρχή με όραμα, σχέδιο, δυνατότητα, νεανική ορμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου