Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΦΩΤΗΣ ΜΕΛΑΣ!!!


....ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου οδηγήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαρτίου ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Φώτης Μελάς, μετά την αποξήλωση παράνομης κεραίας κινητής τηλεφωνίας που είχε εγκαταστήσει ιδιοκτήτης ακινήτου στον Άγιο Αντώνη. Το ακίνητο βρίσκεται στην οδό Γαληνού και σε απόσταση αναπνοής από το σχολικό συγκρότημα του 6ου και 16ου Δημοτικού Σχολείου. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου, αφού κρατήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα για κάποιες ώρες ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο ιδιοκτήτης, ο οποίος σημειωτέον δεν παραβρέθηκε στην απομάκρυνση της κεραίας, στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από πρόταση του εισαγγελέα υπηρεσίας και ορίστηκε τακτική δικάσιμος.
Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο αποφασίστηκε ομόφωνα να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, η οποία θα αναλάβει με τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου την απομάκρυνση όλων των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το Κερατσίνι.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απομάκρυνση όλων των κεραιών και μέχρι σήμερα έχει απομακρύνει σημαντικό αριθμό. Ο κ. Μελάς κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις παράνομες κεραίες, ενώ ανέφερε ότι σε κτίριο ιδιοκτησίας του πρώην δημάρχου Δημήτρη Σαράφογλου στην περιοχή της Αμφιάλης είναι εγκατεστημένη παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας.
Ο κ. Μελάς εξήρε την άμεση κινητοποίηση των δημοτών για την απομάκρυνση των κεραιών, αλλά και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που στήριξαν ομόφωνα την όλη προσπάθεια. Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα απομακρυνθούν άλλες δύο κεραίες, ενώ τόνισε ότι το θέμα αντιμετωπίζεται πλέον συνολικά και από όλες τις παραμέτρους, ώστε να κατεδαφιστούν τάχιστα όλες οι παράνομες κεραίες.
Το χρονικό της απομάκρυνσης της παράνομης κεραίας στην οδό Γαληνού, που οδήγησε στη σύλληψη του Δημάρχου Κερατσινίου, έχει ως εξής;
Το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου σύσσωμη η Δημοτική Αρχή Κερατσινίου με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Φώτη Μελά, και με την παρουσία πολλών δημοτικών συμβούλων και στελεχών της αντιπολίτευσης προέβησαν στην αποξήλωση μιας ακόμα κεραίας που βρισκόταν στη συνοικία του Αγίου Αντωνίου, στην ταράτσα μιας πολυώροφης οικοδομής, επί της οδού Γαληνού 31. Η παράνομη κεραία είχε καλυφθεί επιμελώς ώστε να μην τραβά τα βλέμματα των περιοίκων. Ένοικοι, όμως, της πολυκατοικίας στην οποία ήταν εγκατεστημένη η παράνομη κεραία αντιλήφθηκε το γεγονός και αμέσως το γνωστοποίησαν στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του παρακείμενου σχολικού συγκροτήματος. Ο Σύλλογος ενημέρωσε
τη Δημοτική Αρχή και το θέμα της απομάκρυνσής της τέθηκε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο όπου αποφασίστηκε ομόφωνα η αποξήλωση της παράνομης κεραίας. Το παρόν στην απομάκρυνση της κεραίας έδωσαν δεκάδες μαθητές και γονείς.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Φώτης Μελάς, λίγο μετά την κατεδάφιση της κεραίας επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν με την απομάκρυνση τόσων παράνομων κεραιών από τα όρια του Δήμου μας. Δεν διαπραγματευόμαστε με τίποτα και με κανέναν την υγεία των δημοτών μας. Και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει περίπτωση να αναχθούμε το παραμικρό όσον αφορά στη διασφάλιση της υγείας των παιδιών μας. Η συγκεκριμένη κεραία είχε τοποθετηθεί παράνομα και, μάλιστα, είχαν φροντίσει να την καλύψουν επιμελώς ώστε να ξεγελούν τους κατοίκους της περιοχής. Είναι σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να παίζει με την υγεία μας και να κερδοσκοπεί σε βάρος μας. Σε κάθε είδους τέτοιες ενέργειες επεμβαίνουμε και θα επεμβαίνουμε άμεσα και δυναμικά. Για να πετύχουμε όμως τα μέγιστα δυνατά αποτελέσματα ζητούμε την ευαισθητοποίηση και την άμεση κινητοποίηση και των κατοίκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου